Om GoGetGreen
4 min læsetid

GoGetGreen: Tid til revolution i baghaven

GoGetGreen er stedet hvor vi kan deles om alle de ressourcer der findes i danske haver og små landbrug.
Skrevet af
Michala H. Christensen
Udgivet den
20/6/24
Kopier link
wwww.gogetgreen.dk/blog/tid-til-revolution-i-baghaven

Indholdsfortegnelse

GoGetGreen:

Tid til revolution i baghaven

Farvel til monokultur og goddag til fællesskab

Fremtiden findes i de danske haver

Mens biodiversiteten og fødevaresikkerheden er truet af mange års ensporet industri-landbrug med monokulturer, har vi i Danmark 1,5 million haver, fordelt på villahaver, sommerhushaver og nyttehaver. Vi ser et gigantisk uudnyttet potentiale i de dyrkningsarealer der allerede findes i vores haver, hvor sprøjtemidler og maskiner ikke er nødvendige.

I haverne er der variation nok til at regnvand kan finde afløb, nyttige insekter kan finde de planter de trives bedst med og angreb af sygdomme eller skadedyr er begrænset til en lille gruppe afgrøder, som kan skiftes ud til næste sæson.

Haveglæde og ressourcer 

At dyrke en have er en hobby du hurtigt bliver grebet af. Når du har spist dine allerførste sprøde rabarber og radiser i foråret er du bidt, og derfra kan det være svært ikke at plante jordbær og sætte kartofler, og snart er du på en glidebane hvor du sammenligner stauder med naboen! At være i haven giver frisk luft, motion - og altid lidt overraskelser. Nogle gange lister der sig en sen nattefrost ind og efterlader dig uden jordbærhøst. Andre gange får dine stiklinger bedre fat end de plejer, og pludselig har du både agurker og tomater til en mindre landsby. I stedet for at lade overraskelserne blive til en jordbærløs sommer med komposten fuld af agurker, er GoGetGreen stedet hvor vi deles om ressourcerne.

Purløg og påskepynt

På GoGetGreen er der plads til meget mere end kun de spiselige råvarer. Brugerne sælger og køber fx hjemmehøstede frø, forspirede planter, stauder, materialer til bæredygtig påskepynt og juledekorationer, fældede træer, opgravede sten, pilegrene til flet, troldegrene, kompost, jord og meget mere. I deleøkonomien er én nabos haveaffald en anden nabo haveguld. Afklippede grene fra en ligusterhæk kan sættes i potter og laves til nye, fine hækplanter og opskriften på den perfekte surbund er masser af grannåle.

Nogle urter og stauder spreder sig meget og kan nemt deles. Det giver dine planter bedre plads til at trives, og giver andre mulighed for billigt at få fingre i planter der allerede har bevist at de trives i lokalområdet.

Billigere, sundere og bedre for verden

Vores ambitioner for GoGetGreen er store. Vi har allerede mange vejboder og stalddørssalg, hvor du kan få dagsfriske råvarer, når de er i sæson. Uden mellemled får du både billigere og friskere frugt og grønt, med flere næringsstoffer og et meget lavt klimaaftryk. Så hvorfor købe mynte der er kørt i lastbil fra Marokko eller fra et opvarmet drivhus i Holland, når du kan hente det hos din nabo? Med et par klik i din gratis GoGerGreen-app kan du søge på lige den vare du leder efter og se hvor i dit lokalområde du kan finde den. 

Med GoGetGreen kan du købe og sælge friskplukkede urter og salater

Hent GoGetGreen-appen i dag, så du kan købe og sælge friskhøstede krydderurter, salater og meget mere

Download GoGetGreen app

App Store ikon. Du kan hente GoGetGreen-appen gratis i App Store og finde lokale vejboder eller sælge dine hjemmedyrkede skatte som frugt, grønt, blomster og meget mere.Google Play ikon. Du kan hente GoGetGreen-appen gratis i Google Play og finde lokale vejboder eller sælge dine hjemmedyrkede skatte som frugt, grønt, blomster og meget mere.