Om GoGetGreen

Mød teamet og læs vores tanker om klima, fødevarer og jordens ressourcer. Vi har skabt en platform til de oversete ressourcer der findes i baghaverne i Danmark og du er inviteret med.

Røde og grønne tomater solmodner på tomatplanten, klar til at blive spist samme dag som de er plukket, fordi det er sådan frugt og grøntsager smager bedst, giver mindst spild og mest næring.
Fælles om en grønnere hverdag

Hvorfor manglede der en app som GoGetGreen?

Al forskning viser, at det er nødvendigt, at vores produktionsmetoder for fødevarer bliver mere regenerative og ikke koster mere inddragelse af urørt natur. At imødekomme den stigende globale fødevareefterspørgsel kræver omfordeling af ressourcer, og vi kan starte i vores egne bede. GoGetGreen er bygget på værdier som fællesskab, inklusion og informationsspredning. Målet for os er at gøre GoGetGreen til en del af danskernes hverdag, uanset om man bor i storby eller landsby.  Målet er kort sagt en grønnere verden, hvor du får sprøde grøntsager og søde bær direkte fra naboen. Billigere, friskere og uden CO2-belastning.

Man høster som man sår, og i GoGetGreen kan du finde råvarer der er sået med kærlighed, dyrket uden pesticider og høstet uden maskiner. Fotograf: Filip Urban
Tid til forandring

Man høster som man sår

Og i Danmark sår konventionelt landbrug hvert år afgrøder ved hjælp af 1.000.000 ton kunstgødning og sprøjter bagefter med 2.500 ton pesticider. Når de høster, ender næsten 30% af vores fødevarer direkte på møddingen, fordi formen på en kartoffel skal passe i supermarkedets kasser. Og når et bundt gulerødder endelig er gennem nåleøjet og er nået frem til en forbruger, ryger der mindst 20% i skraldespanden, fordi vi er Europa-mestre i madspild.

GoGetGreen ryster posen med en app hvor du kan finde vejboder, stalddørssalg, og ikke mindst parcelhus-haver med svingende størrelse kartofler og skæve gulerødder.

I GoGetGreen er der ikke krav til mængde, form, eller pris på frugt og grøntsager. Det eneste adgangskrav er en lyst til at deles om al den overflod der er i Danmark, uden overforbrug af sprøjtegift, lange transporttider og snævre afsætningsaftaler med distributører.

I GoGetGreen er kernen nysgerrighed og fællesskab

Biodynamisk, innovativt eller bare hjemmedyrket med hjertet?


Den mest bæredygtige kost vi kan spise, er råvarer i sæson. Når råvarerne samtidig er dyrket uden maskiner, sprøjtemidler og transport i køletanke, men er hentet i din nabos køkkenhave er klimaaftrykket næsten usynligt. Over 70% af vejboderne i GoGetGreens app er private haver, som ikke kan få en økologisk mærkning. Vi sætter derfor ikke krav om, at vores markeder skal leve op til specifikke produktionsmetoder. Vi giver plads til innovative produktionsmetoder, der ikke har en statskontrolleret mærkning, men som stadig har et bæredygtigt perspektiv. GoGetGreen tilbyder producenter og haveejere en platform hvor de kan sælge råvarer der er skabt med grønne initiativer som f.eks. faunastriber, opsamling af regnvand, anvendelse af vedvarende energi og meget mere.

App Store ikon. Du kan hente GoGetGreen-appen gratis i App Store og finde lokale vejboder eller sælge dine hjemmedyrkede skatte som frugt, grønt, blomster og meget mere.Google Play ikon. Du kan hente GoGetGreen-appen gratis i Google Play og finde lokale vejboder eller sælge dine hjemmedyrkede skatte som frugt, grønt, blomster og meget mere.
Den mest bæredygtige kost du kan spise er råvarer i sæson, og i GoGetGreen kan du finde vejboder med frugt og grønt, som ikke nødvendigvis er mærket biodynamisk eller økologisk, men som altid er dyrket lokalt og naturligt.
Esben og Michala har skabt GoGetGreen, fordi de selv savnede et sted at sælge ud af overskuddet fra deres selvforsyningsshave

Bag GoGetGreen står ægteparret Esben og Michala

For os er en bæredygtig livsstil med vedvarende energi, genbrug og minimumsforbrug vigtig.
Vi er delvist selvforsynende, og det sker ofte, at over- eller underproduktion forekommer. Vi har manglet en platform hvor man kan købe og sælge overskydende råvarer og mindske det madspild, der uundgåeligt forekommer i enhver køkkenhave.
Ønsket om at bidrage mere til en grønnere verden har altid fyldt meget, og vi mener, det er vigtigt, at vi alle gør en ekstra indsats for at afværge de klimaforandringer, der i sidste ende vil påvirke os alle sammen. Lad os sammen skabe en bæredygtig fremtid og gøre selvforsyning til noget, vi er fælles om!

De bedste hilsner

Esben & Michala

Brugerudtalelser

Se, hvad vores brugere siger om GoGetGreen:

"Hos Løvegården benytter vi os af GoGetGreen for at nå ud til endnu flere kunder. Det er meget nemt at oprette og opdatere vores udvalg, og dermed kan vi hurtigt komme tilbage til de opgaver vi helst vil lave -  dyrke smagfulde grøntsager."
Martin fra Løvegårdens landhandel sætter pris på at det er nemt at oprette varer i appen, så han kan holde fokus på at dyrke de mest smagfulde grøntsager

Martin

Fra Løvegården, 9541 Suldrup

"GoGetGreen hjælper os mindre producenter med at nå ud til nye kunder og især folk som ikke er lokalkendte. App’en kan også hjælpe til mod madspild og alle kan være med, det er lige meget om man dyrker på 10m² eller mange hektar."
Sissel og Anders fra Det lille Økori bruger både GoGetGreen-appen til at nå nye kunder, og til selv at købe lokale råvarer rundt om i Danmark

Sissel og Anders

Fra Det lille Økori, 8187 Stenderup

"Jeg anbefaler GoGetGreen’s ide og app. Dels som sulten og nysgerrig forbruger og dels som producent af lokale grøntsager. Jeg oplever at appen er yderst brugervenlig hvilket gør den meget anvendelig. Det er det hidtil bedste bud på en samling af lokale producenter mv. online og jeg vil vurdere at den vil kunne blive den foretrukne blandt både forbruger og producenter."
Jens fra Sølager Værksted i Hundested siger at GoGetGreen er det hidtil bedste bud på en samling af lokale producenter mv. online og at han vil vurdere at den vil blive den foretrukne blandt både forbruger og producenter.

Jens

fra Sølager Værksted, 3390 Hundested

"Den her app var kærlighed ved første klik for mig. Den er genial til at få afsat mine overskydende grøntsager fra haven i min lille vejbod. Men størst er min begejstring over at den er med til at løse en større samfundsmæssig udfordring: At den almindelige bybo ikke har nem adgang til grøntsager med høj næringsmæssig værdi."
Katrine fra Mikrohaven i Ebeltoft har lagt sin parcelhushave om til køkkenhave og brænder for at give danskerne gejsten for de helt friske grøntsager tilbage på bordet.

Katrine

fra Mikrohaven.dk, 8400 Ebeltoft

"Jeg elsker alt ved den autentiske vejbod, hvor man kan købe friske jordbær, honning eller kartofler. Desværre får jeg kun besøgt dem, hvis jeg tilfældigvis kører forbi. Med GoGetGreen kan jeg nemt og hurtigt se, hvor mine favoritsæsonvarer er og hvad de koster, så for mig betyder det endnu flere besøg til alle de lækre perler, der ligger overalt i landet. Kan varmt anbefales!"
Tobias fra Grønne Kontorfingres Have i Rødovre bruger GoGetGreen til at sælge ud af sine egne hjemmedyrkede grøntsager, men køber også ind af fx jordbær, honning og kartofler i sine lokale vejboder, som han opdager gennem appen.

Tobias

fra Grønne kontorfingres have, 2610 Rødovre

"Super godt koncept! Det direkte køb og salg gør det enkelt at sælge ud af sit overskud og sine hjemmelavede/hjemmedyrkede produkter. Og så minimerer det madspild, hvilket er en fantastisk bonus. Bare flere ville bruge det."
Bine fra Bines Butik i Grevinge er allergladest for at GoGetGreen gør en forskel for at minimere spild af de ressourcer vi har i danske haver, i form af frisk frugt og grøntsager.

Bine

fra Bines Butik, 4571 Grevinge

"Vi er rigtig glade for GoGetGreen, da den er gratis og nem at bruge både for sælger og køber. Vi bruger den ofte når vi er på tur for at finde små specialiteter og give opbakning til de små lokale iværksættere. Den er god fordi den er gratis og det kan være svært for nystartede at komme i gang uden det koster en formue."
Birgitte fra Pluk selv blåbær i Skive har prøvet andre platforme til udbydere af danske råvarer, men oplevede at kun de største og mest etablerede forhandlere fik plads. Hun værdsætter at GoGetGreen giver synlighed til alle størrelser vejboder og gårdsalg, og at man kan starte ud med en gratis profil.

Birgitte

fra Pluk selv blåbær, 7800 Skive

"Konceptet er spot on til vores gårdbutik, hvor vi netop vægter det nære, det lokale og det bæredygtige. Og så er GoGetGreen’s app både genial og nem at bruge."
Lotte fra Babberup Gammelgaard sætter pris på at GoGetGreen-appen er nem at bruge, som ejer af en lille gårdbutik.

Lotte

fra Babberup Gammelgaard, 4690 Haslev

"Denne her app er bare såååå smart for mig som den nok mindste gårdbutik på Samsø. Det eneste jeg mangler, er at alle folk kender til den og bruger den."
Lene fra gårdbutikken Urtekurven på Samsø far hver sommer nye kunder gennem GoGetGreen, når turister besøger øen og bruger appen til at finde vejboder og gårdbutikker.

Lene

fra URTEKURVEN, 8305 Samsø

"GoGetGreen er appen jeg har savnet i mange år som både lokal, som turist og nu i forbindelse med min gårdbutik. Som lokal er appen er en god indgang til at lære sit lokalområde at kende – især når man er tilflytter.
Fritze fra Frisenlund Living i Nykøbing Falster har brugt GoGetGreen til at finde vejboder når hun rejser i Danmark, men nu hvor hun selv har åbnet en gårdbutik har appen fået en ny, stor betydning, fordi den hjælper kunder med at finde hendes virksomhed.

Fritze

fra Frisenlund Living, 4800 Nykøbing Falster

Uudnyttede ressourcer

Med GoGetGreen-appen kan du nemt finde og forbinde med lokale personer, der sælger friske sæsonvarer som grøntsager, frugt og blomster. Uanset om du leder efter en bestemt type grøntsag eller ønsker at udforske, hvad der er tilgængeligt i dit område, gør vores app det enkelt og bekvemt.

Dansk flag. GoGetGreen viser vej til små og store vejboder og gårdsalg i hele Danmark.

1,5 mil. haver i DK

Fulde af oversete unikke råvarer, der bogstavelig talt ligger for vores allesammens fødder.

8 ud af 10 danskere

Vil gerne spise mere lokalt grønt. Begynd nemt via appen at sælge dine egne hjemmedyrkede råvarer og bliv vist for købere i dit lokalområde.

Brugerfladen for GoGetGreen. Hver vejbod har en adresse, og en nem oversigt over produkter og priser.
GoGetGreen-appens logo i grønne farver og en grøn spire i et GPS-ikon, fordi GoGetGreen hjælper dig med at finde grøntsager og andre lokale produkter uanset hvor du er i Danmark.

Vores team

Mød teamet bag GoGetGreen

Esben er grundlægger af GoGetGreen og elsker at dyrke sine egne grøntsager. Målet i hans have er at være selvforsynende, og appen gør det nemt at bytte med de naboer der dyrker de få ting han ikke selv har i haven.
Esben Christensen
Co-founder - CEO

Esben lever med hjertet først. Han er vokset op i en socialt bevidst familie, hvor fællesskab og ø-lejre var en naturlig del af hverdage, og styrken i fælleskabet er drivkraften i hans arbejde med GoGetGreen.

Sammen med Michala har han rejst meget i bl.a. Indien og Sydafrika, og set hvordan det at hjælpes om dyrking og deles om ressourcer kan gøre en massiv forskel for lokalsamfund.

Han er uddannet ambulance-redder og i dag gør han en forskel for andre gennem sit job som vejhjælp - et job der giver ham fleksibilitet til at arbejde om natten, dyrke have om dagen, og udvikle GoGetGreen-appen ind imellem.

Michala er gift med Esben der driver GoGetGreen. Hun drømmer om en verden med en sund tilgang til at bruge lokale ressourcer, frem for en uholdbar fordeling af produktion og forbrug.
Michala Christensen
Co-founder - CCO

Michala er vokset op i en familie hvor alle råvarer kunne findes i haven, og hvor sommerens højdepunkt var turen til Samsø, hvor  vejboderne bugner af lokale grøntsager.

Ligesom Esben har hun et stort hjerte for at gøre en forskel ude i verden, mens hun i Danmark bl.a. har trænet konkurrenceheste og  senere hundes adfærd.

Hun en klassisk ildsjæl, der gør noget ved de problemer hun ser, fx at der manglede en app til at udnytte vores lokale ressourcer. Som Esben går hun i haven så mange timer som muligt, og har altid en opskrift klar, du kan bruge dine brændenældeskud og mælkebøtter i.

Få GoGetGreen appen helt gratis

Download GoGetGreen-appen og start med at købe og sælge friske råvarer i dit lokalsamfund.

App Store ikon. Du kan hente GoGetGreen-appen gratis i App Store og finde lokale vejboder eller sælge dine hjemmedyrkede skatte som frugt, grønt, blomster og meget mere.Google Play ikon. Du kan hente GoGetGreen-appen gratis i Google Play og finde lokale vejboder eller sælge dine hjemmedyrkede skatte som frugt, grønt, blomster og meget mere.
Visning af GoGetGreen App