fbpx

Mikrohaven

Verdens nemmeste måde at starte en vejbod

Måske tænker du, at det kun er dem der har bier, eller en stor køkkenhave, eller et kæmpe drivhus, der kan starte sin egen vejbod, hvor du sælger grøntsager.

Men sådan behøver det slet ikke være.

Her deler vi et tip, der gør det nemt for alle at komme i gang her og nu – uden at have en stor køkkenhave og specielt grønne fingre.

Hemmeligheden er…

Måske har du hørt om det der hedder ”mikrogrønt”. Det er grøntsager der spires i store mængder fra frø, og høstes længe før de når at blive store. De ligger midt imellem det man kender som spirer og babygrønt når de høstes.

Det fede ved dette mikrogrønt er, at der kun går ca 14 dage fra du sår til du kan høste. Og hvis du har en vejbod, så betyder det, at du kan sælge dine afgrøder allerede 14 dage efter de er sået.

Det er især ærteskud der er nemme og rentable at have med at gøre. Ærteskud så man i starten mest på fine restauranter, men efterhånden har det vundet indpas i køkkenet hos hr og fru Jensen, og mange ved hvor lækre og smagsfulde de er.

Så det er helt klart ærteskud du skal starte med, hvis du vil i gang med at dyrke noget du kan sælge i din vejbod. Frøene og materialerne kan findes til en rimelig pris – omkring 1,5 kr i omkostninger, og hvis du så sælger en bakke til 15-20 kr, ja så er der en rimelig fortjeneste.

Alle kan dyrke mikrogrønt

Det fede ved mikrogrønt er, at det kan dyrkes hvor som helst. Du skal blot bruge bakker, jord, vand og lys. Du kan dyrke det i vindueskarmen, på altanen, i drivhuset – ja enddog i kælderen, hvis du investerer lidt penge i vækstlys.

Og det kræver ikke specielt grønne fingre, alle kan gøre det med ganske få instrukser.

Hvis du gerne vil vide lidt mere om, hvordan du kommer i gang, findes der en fin artikel her.