fbpx

Om

Mål og visioner:

  • At give alle mulighed for at tage del i den grønne omstilling og leve bæredygtigt.
  • At fremme handel med lokalt producerede råvarer og produkter.
  • At give selv den mindste producent en platform uden opskruede priser og hvor potentielt overskud genereres ud i lokalsamfundet igen i form af støtte til bæredygtige projekter.
  • At altid have en gratis version, så alle kan være med.
  • At samle alle bæredygtige råvarer og produkter på et sted.
  • At arbejde for grøn profit frem for økonomisk profit.
  • At øge kendskab og tilgang til lokale råvarer i sæson.
  • At styrke lokalsamfund.

Om os:

Ønsket at bidrage mere til en grønnere verden har altid fyldt meget og vi har derfor skabt GoGetGreen. Vi mener det er vigtigt at vi alle sammen gør en ekstra indsats og bidrager til den grønne omstilling, for at afværge de værste klimaforandringer der i den sidste ende vil påvirke os alle sammen.
Vi blev gift i 2012 og en bæredygtige livsstil med jordvarme, regnvandsopsamler, genbrugsmøbler, affaldssortering, bæredygtig kost og minimumsforbrug vægtes meget højt. Vi er delvist selvforsynende med have, høns og bier og det sker ofte at over- eller underproduktion forekommer. Vi manglede en platform hvor vi kunne købe og sælge overskydende råvarer og mindske det madspild der uundgåeligt forekommer i enhver køkkenhave.

Hvad kan vi og hvorfor:

Vi gør det muligt for private og erhverv at oprette marked og annoncerer lokalt producerede råvarer og produkter deraf. Vi giver dig samtidig overblik over udvalget i dit nærområde, når du er hjemme eller på farten.
Globaliseringen har gjort at meget af det frugt og grønt vi køber i supermarkedet, er produceret i udlandet. Asparges fra Peru, Æbler fra Italien, bønner og sukkerærter fra Afrika og blomster og urter fra Holland. Alt sammen noget vi kan finde herhjemme og ofte i en bedre kvalitet og friskere udgave. Ved at købe lokalt produceret, spise hvad årstiden har at byde på og samtidig fjerne maskinel produktion, køletransport og nedkølet lagring fra dine råvare, nedsætter du dit klimaaftryk markant. Vi ønsker at få udnyttet de råvarer der bliver produceret bedre og komme den kommende mangel på fødevarer og dyrkningsarealer i møde, ved at udnytte de dyrkningsarealer der allerede er udlagt i vores haver bedre og gøre opmærksom på hvad der allerede findes i dit nærområde. Vi har over 300 æblesorter i Danmark og et utal af forskellige bærsorter. Frugt og grønt fra supermarkedet er allesammen sorter der er egnet til transport og opbevaring. Disse sorter er sjældent dem der har den bedste smag og vi ønsker at udbrede kendskab og adgang til disse.
Det kræver en masse arbejde at blive selvforsynende og der er kun noget de færreste har tid til eller mulighed for. Til gengæld kan de fleste af os bidrage med et eller andet, enten som kunde eller som sælger. De danske haver har en masse at byde på og om du er til den vilde have eller køkkenhave entusiast, så er der med sikkerhed noget som andre kan bruge fra din have. Æbler, hasselnødder og solbær du ikke får spist. Hyldeblomst og bær der egentlig mest passer sig selv, men giver et stort afkast. Blomster eller pyntegrønt. Ja selv brændenælden kan bruges til alt fra the og suppe til pesto.
Vi håber at i alle sammen vil være med til at skabe en grønnere fremtid sammen med os og at I får en masse glæde og fantastiske råvare ud af GoGetGreen.
Bedste hilsner
Michala & Esben